ВИСТАВКА "ВЕЛИКОДНЯ ПИСАНКА"

/Files/images/г.jpg

Великоднє свято – найсвятіше. Це свято пов'язане із воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. Христос вчить нас воскрешати себе мудрістю і терпимістю. Цього урочистого дня ми вітаємо один одного словами: «Христос Воскрес! – Воістину вВскрес!» Славлячи Бога, ми стаємо мудріші й ласкавіші серцем, миримося з ближніми, прощаємо по особливому віримо і любимо. Ми вшановуємо Божу благодать, освяченими в церкві пасками, крашанками і писанками. У житті кожного християнина Великдень - свято особливо шановане та величне. Й не тільки тому, що приходить воно з утвердженням справжньої, квітучої та теплої весни, але й тому, що є символом перемоги життя над смертю, добра над злом, світла над пітьмою, віри - над безнадією.

Історія писанок як символу весняного відродження природи сягає у далеке минуле і пов'язана з ритуалом весняного відродження на землі. Перетворювати звичайне куряче яйце на чарівну писанку за старих часів уміла кожна слов'янська жінка. Хранителька домашнього вогнища повинна була з року в рік «оновлювати світ». За останні часи писанка досить швидко відродилася на рідній землі.

/Files/images/CAM03175.jpg

Яєчко – розмальоване, барвисте,

Ним тішиться і старець, і дитя,

Творіння рук святе і чисте,

Маленький символ нашого життя.

12 квітня у школі відбулася виставка «Великодня писанка».

Учні школи, вчителі представили на виставку розмальовували писанки, цікаві композиції з бісеру, керамічні вироби,серед яких варто відзначити:«Курка з нашого села гарну писанку знесла» (Столяренко Андрій,4клас), «Гарна моя писаночка червоненька, має вона сині очка кругленькі. Куди трава похилилася, туди вона покотилася» (Барін Надія, 4 клас), «Христос Воскрес! Воскресне Україна!» (Мудра Людмила, 4 клас).

Кiлькiсть переглядiв: 192

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.